8 důvodů, proč je thajská strava zdravá 2/2

Velikost textu: A A A

8 důvodů, proč je thajská strava zdravá 2/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Zelenina

Zelenina je plná antioxidantů, vitamínů a jiných látek prospěšných pro lidské tělo v mnoha oblastech. Hlavně se zvyšuje imunita, vylepšuje zažívání. V thajské kuchyní se používají hlavně okurky, dýně, cibule, česnek, ředkve, hlávkový salát, papriky, kapusta, kukuřice, rajčata, lilek nebo exotické taro se žlutou až fialovou barvou.

Krevety

Krevety se hodně využívají v thajské kuchyni, najdete je například i v salátech. Krevety obsahují vitamíny a minerály, které pomáhají ke správné mozkové činnosti, pomáhají od únavy, pozitivně ovlivňují dobrou paměť. Dále dobře působí na srdce, na správné fungování štítné žlázy, ale také na imunitu a na silné kosti.

Rýžová polévka

Dobrou kyselou a pikantní pochoutkou je rýžová polévka Tom Yam. Připravuje se ze zeleniny, hub, krevet, zázvoru, rybí omáčky, cibule a citrónové trávy.

Zasvěcení do Reiky a Shambally na dálku

ZOBRAZIT

Ústřice

Ústřice velice prospívají lidskému organismu. Obsahují hodně minerálů a vitamínů, kde nechybí například zinek, hořčík, vápník, selen a železo. Díky konzumování budete mít mladistvě vypadající a pružnou pokožku. Obsažené látky působí preventivně před problémy s pamětí, onemocněním srdce a artritidou.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY