Důvody, proč je zdravá bulharská kuchyně 2/2

Velikost textu: A A A

Důvody, proč je zdravá bulharská kuchyně 2/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Slunečnicová semínka

Běžně můžete v Bulharsku zobat slunečnicová semínka – semki. Semínka se jí oloupaná, celá nebo opražená. Především fungují jako skvělý antioxidant a jsou pomocníkem předcházení vzniku rakoviny. Dále snižují cholesterol, krevní tlak, vylepšují činnost štítné žlázy a prospívají i během kožních potíží.

Bulharský jogurt

Bulharský jogurt obsahuje pro organismus velice prospěšnou bakterii lactobacillus bulgaricus. Tento jogurt pomáhá dosažení dlouhověkosti, ale také ochraňuje tělo před alergiemi, některými druhy rakovin, před infekcemi a toxiny. Jedná se o hustý a šťavnatý jogurt.

Tarator z Bulharské kuchyně

Tarator představuje studený druh polévky, která se připravuje z kyselého mléka. Do polévky se ještě přidávají nastrouhané okurky, kopr nebo česnek. Pokud polévku vyzkoušíte, dočkáte se příjemného osvěžení během teplých dní. Navíc jde o zdravou polévku, která příznivě ovlivní zažívání.

Nechte si zpracovat osobní horoskop od astrologa

ZOBRAZIT

Musaka

Také bulharská kuchyně je známá podáváním musaky. Musaka se připravuje hlavně ze zeleniny a brambor, což bude vhodné pro dietní režim i pro získání potřebné vlákniny, bílkovin a jiných živin k dobrému fungování organismu. Do musaky se přidává též maso a specifické koření.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY