Geneticky modifikované potraviny ničí USA

Velikost textu: A A A

Geneticky modifikované potraviny ničí USA

Ilustrační foto

Geneticky modifikované potraviny v naší stravě
Jedná se vlastně o manipulaci DNA mezi druhy. Jedná se o změnu genetického makeupu zvířat, rostlin, nebo bakterií. Spojené státy jsou největším výrobcem geneticky modifikovaných potravin, produkujícím 53% světové produkce těchto plodin. Argentina patří do druhé místo se 17%. V roce 2006 bylo osázeno 252 milionů akrů geneticky modifikovaných plodin v 22 zemích.

Hlavní plodiny, které patří mezi geneticky modifikované, jsou kukuřice, sójové boby, bavlna, řepka, a vojtěška. Kukuřice je geneticky modifikována aby se stala jedovatou pro hmyz. Sojové boby jsou geneticky modifikované tak, aby byly odolné vůči herbicidům. Důvodem je, že tím, že se geneticky mění plodiny budou moct zemědělci ušetřit peníze - a životní prostředí - pomocí menšího množství herbicidů a pesticidů. Existuje však obava, že genetické modifikace vytvoří škodlivé bakterie, které jsou odolné vůči antibiotikům, nebo silnějšímu hmyzu, který jeodolný vůči geneticky modifikovaným plodinám.

Dálkový kurz výkladu tarotových karet pro začátečníky od autora knihy Tarot pro samouky

ZOBRAZIT

Jsou geneticky modifikované potraviny bezpečné?
Pravdou je že to nikdo neví. Aktuální testovací metody jsou nedostatečné a nepřesné. Geneticky modifikované potraviny jsou porovnávány s jejich přirozenými protějšky a bylo zjištěno, že mají podobné nutriční hodnoty – tedy jsou považovány za "bezpečné". Neexistuje žádný dlouhodobý výzkum účinků konzumace geneticky modifikovaných potravin na člověka. Nikdo neví, zda toxiny vyvolají obtíže v zažívacím traktu, nebo v případě geneticky modifikovaných potravin bude vyvolána různorodá alergické reakce. A protože geneticky modifikované potraviny nejsou označeny, tak lidé, kteří trpí těžkou alergií jsou v nebezpečí.

Studie, které byly provedeny na potkanech, myších a křečkách odhalily rozsáhlý seznam zdravotních problémů, včetně vysoké kojenecké úmrtnosti, snížené schopnosti trávení, neplodnosti, léze na břiše, poškození ledvin a játer a smrt.

Vzhledem k nedostatku dlouhodobých studií mnoho zemí z moderního světa zakázalo geneticky modifikované potraviny, včetně Evropy, Austrálie a Japonska. Kanadští ekologičtí zemědělci žalují Monsanto - hlavní GM společnosti, protože jejich geneticky modifikovaná řepka je pěstována v ekologické oblasti, kterou tím kontaminovaly a zavřely tím přístup ekologickým zemědělcům na trhy.

Rostoucí zdravotní rizika ve Spojených státech
Spotřeba geneticky modifikovaných potravin výrazně vzrostla ve Spojených státech za posledních deset let. Řada zdravotních problémů u dětí vstala z mrtvých! Autismus dosáhl úrovně epidemie, jedná se o nárůst o 657 procent! Počáteční fáze cukrovky vzrostla o 33% a nyní ovlivňuje mladší děti i dospělé. Arašídové alergie, které dřívější generace vůbec neznali, nyní postihuje vždy jedno dítě ze sta. Nárůst arašídové alergie u dětí se zdvojnásobil v období let 1997 - 2002, ale vědci netuší proč. Snad nejvíce alarmující statistiky ze všech jsou ty, které Spojené státy řadí na druhé místo v kojenecké úmrtnosti mezi rozvinutými zeměmi. (Pouze Lotyšsko má vyšší) Je tedy zřejmé, že Spojené státy dnes nejsou nejzdravějším místem pro výchovu dítěte.

Co můžeme dělat - geneticky modifikované potraviny v naší stravě
Říjen 2010 byl jmenován měsíc NEgeneticky upravených potravin. Je čas, aby se začalo více informovat o tomto tématu. Pokud jen pět procent populace bojkotovalo geneticky modifikované potraviny, tak obchody s potravinami by měly zastavit jejich skladování. Pokud pěstitelé nemohou prodávat svůj výrobek, přestanou ho pěstovat. To je pro nás nejlepší cesta. Nepotřebujeme další právní předpisy, jen důvtip nakupujících. Funguje to tak v Evropě, aspoň částečně. Zůstává tedy otázkou, proč to nefunguje v USA?

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.

Zdroj
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: gmo, ekologie, nemoci, příroda, strava, zdraví

Můžete si také přečíst

Astrologie
Léčebné postupy (nejen) pro znamení Berana

Cílem nového seriálu článků je vnést do obecného povědomí možnosti, které přinášejí různé alternativní postupy při některých…

Ostatní
Pozor na nedostatek tekutin

Pijete až tehdy, když cítíte žízeň? Pokud je odpověď ano, tak je nejvyšší čas si uvědomit, že to není správně. Protože žízeň…

Energie
Autosugesce – tajná zbraň na vylepšení života

Podvědomí je velice silná a podstatná stránka naší mysli. Roli podvědomí si málokdy uvědomujeme, jeho síla se projevuje především…

Energie
Tatvy - jak je používat?

Tatvy jsou neviditelná záření kosmických sil. Můžeme si je představit jako paprsky, které ve dvouhodinových intervalech dopadají…

Jóga a mystika
Meditace

O meditaci můžete nalézt velké množství článků, nicméně málokde se vlastně dozvíte, o co jde a jak ji můžete provádět.Definovat…

Ostatní
Vegetariánství se představuje

Vegetariánství je pojem, který u nás zní stále exoticky. Přitom stravování založené na vynechání živočišných produktů není…

Ostatní
Zelený čaj

Přemýšlíte, že byste si dali něco teplého k pití? Že máte chuť na šálek dobrého čaje? Potom určitě sáhněte po čaji zeleném,…

Magie
Vizualizace – základ magie

Tento druh článků bude od podzimu přístupný pouze pro uživatele, kteří zaplatí čtenářský poplatek. Přístup, registrace i…

Energie
Představení čaker 1

Vítejte u seriálu o čakrách. Řekneme si zde nejen, co čakry jsou, ale postupně si ukážeme i možnosti jejich harmonizace.Lidské…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY