Italská kuchyně není dokonalá. Proč? 2/2

Velikost textu: A A A

Italská kuchyně není dokonalá. Proč? 2/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Salámy a uzeniny

Italská strava je známá používáním kvalitních salámů a uzenin. Typická je například sušená šunka prosciutto či mortadella. Dále se využívají bresaola, pancetta, salame Milano, lardo, guanciale, salame Felino, salsiccia a mnohé další. Uzeniny obecně obsahují více soli. Nadbytek soli ve stravě vede k různým zdravotním potížím, například k zadržování vody v těle, k infarktu nebo k vysokému krevnímu tlaku.

Gnocchi

Gnocchi jsou hutné měkké knedlíčky. Vyrábějí se z krupice, pšeničné mouky, brambor, chlebových drobků. Podávají se třeba s pestem, se sýrem, s rajčatovou omáčkou apod. Pozor na kalorie!

Parmazán

Italská strava je známá konzumováním zde proslulou výrobou sýrů různého druhu. Ke klasice patří parmazán, který se používá hlavně na těstoviny. Pozor však na vyšší množství parmazánu v jídelníčku, protože může dojít ke zvyšování krevního tlaku a zrychlenému bušení srdce kvůli přítomné aminokyselině tirosin.

Dálkový kurz výkladu tarotových karet pro začátečníky od autora knihy Tarot pro samouky

ZOBRAZIT

Tiramisu

Tiramisu pochází z Toskánska a jedná se o populární pochoutku. Do tiramisu se dává cukr, sýr mascarpone, vaječné žloutky, silné espresso, kvalitní kakao a máslo. Podle složení jde o kalorickou bombu, takže pozor na obezitu. Neprospěje to ani srdci a cévám.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY