Která oblíbená česká jídla nemusí být zrovna nejzdravější?

Velikost textu: A A A

Která oblíbená česká jídla nemusí být zrovna nejzdravější?

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Smažené řízky

Smažené řízky z králičího, kuřecího, krůtího, vepřového a jiného masa jsou součástí každé klasické české kuchyně. Jde o vyhledávanou pochoutku, ale častou konzumací smažených pokrmů se mohou ucpat cévy. Dochází také k infarktům, ke zvýšenému riziku vzniku Alzheimerovy choroby atd.

Med

Med má spoustu léčivých schopností. Může se používat při problémech chřipky, nachlazení, ale také pro zvýšení přirozené odolnosti organismu, k lepšímu fungování ledvin nebo močového měchýře. Užívání a léčba medem však není vhodná pro diabetiky, lidé s alergií a s nejrůznějšími cévními potížemi.

Koláče

Koláče jsou oblíbenou a chutnou tradicí. Seženete je s mnohými náplněmi a v různých úpravách, od ovocných, přes tvarohové, makové, povidlové až po čokoládové. Připravují se z různého těsta. Do koláčů se často používá gluten, což je mutantní potravinové lepidlo. Zrovna tak obsažené cukry přiživují infekce.

Nechte si zpracovat osobní horoskop od astrologa

ZOBRAZIT

Bramboráky

Bramboráky jsou populárním jídlem a připravují se z nastrouhaných brambor a koření, kde nechybí hlavně majoránka. Brambory jsou hodně prospěšné lidskému zdraví, ale vzhledem k tomu, že se bramboráky smaží na oleji, dejte si pozor na pocity těžkosti od žaludku.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY