Která oblíbená česká jídla nemusí být zrovna nejzdravější? Dokončení článku

Velikost textu: A A A

Která oblíbená česká jídla nemusí být zrovna nejzdravější? Dokončení článku

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Hranolky

Příloha v podobě hranolek je velmi populární. Úskalím je skutečně vysoký obsah tuku. Špatný tuk vzniká v důsledku fritování a smažení. Posléze můžete očekávat vznik zdravotních problémů, jakými jsou například nemoci srdce, cukrovka, rakovina. Navíc se zvyšuje hladina špatného cholesterolu.

Zelí

Zelí je oblíbené v mnohých kuchyních. Obsahuje vitamíny K, C a E. Přítomná vláknina se stará o dobré trávení. K nevýhodám patří, že čerstvé zelí způsobuje nadýmání. Také se využívá zelná šťáva pro posílení zdraví, ale ta se nedoporučuje užívat dlouhodobě, protože může dojít k blokaci vstřebávání železa a následně k chudokrevnosti. 

Lečo

Rajčata, papriky, vejce a uzenina tvoří základ u nás oblíbeného leča. Rajčata, papriky i vejce nebudou dělat žádné problémy. Rajčata i papriky obsahují vlákninu a vitamíny, konzumace podporuje správné trávení. Problém představuje používaná uzenina, která obsahuje hodně soli se v těle bude zadržovat voda. Uzené maso navíc přispvá k rakovině tlustého střeva.

Dálkový kurz výkladu tarotových karet pro začátečníky od autora knihy Tarot pro samouky

ZOBRAZIT

Jablečné moučníky

Jablka se v české kuchyni používají skutečně hodně často. Kel klasickým moučníkům patří buchty s jablky, štrúdl, jablečné lívance nebo rýžový nákyp s jablky. Jablka obsahují řadu prospěšných látek, ale u moučníků je třeba si dávat pozor na vysoký obsah cukru, což vede k nadváze.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo, zdraví

Můžete si také přečíst

Astrologie
Léčebné postupy (nejen) pro znamení Berana

Cílem nového seriálu článků je vnést do obecného povědomí možnosti, které přinášejí různé alternativní postupy při některých…

Ostatní
Pozor na nedostatek tekutin

Pijete až tehdy, když cítíte žízeň? Pokud je odpověď ano, tak je nejvyšší čas si uvědomit, že to není správně. Protože žízeň…

Energie
Autosugesce – tajná zbraň na vylepšení života

Podvědomí je velice silná a podstatná stránka naší mysli. Roli podvědomí si málokdy uvědomujeme, jeho síla se projevuje především…

Energie
Tatvy - jak je používat?

Tatvy jsou neviditelná záření kosmických sil. Můžeme si je představit jako paprsky, které ve dvouhodinových intervalech dopadají…

Jóga a mystika
Meditace

O meditaci můžete nalézt velké množství článků, nicméně málokde se vlastně dozvíte, o co jde a jak ji můžete provádět.Definovat…

Ostatní
Zelený čaj

Přemýšlíte, že byste si dali něco teplého k pití? Že máte chuť na šálek dobrého čaje? Potom určitě sáhněte po čaji zeleném,…

Magie
Vizualizace – základ magie

Tento druh článků bude od podzimu přístupný pouze pro uživatele, kteří zaplatí čtenářský poplatek. Přístup, registrace i…

Energie
Představení čaker 1

Vítejte u seriálu o čakrách. Řekneme si zde nejen, co čakry jsou, ale postupně si ukážeme i možnosti jejich harmonizace.Lidské…

Astrologie
Hubnutí s astrologií

Ne všichni jsou spokojeni se svojí postavou. Měl bych se opravit – drtivá většina z nás není spokojená s tím, jak…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY