Recepty: květáková polévka a květákové placky

Velikost textu: A A A

Recepty: květáková polévka a květákové placky

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Květáková polévka

Dokonalá klasika, která skvěle chutná. Na přípravu stačí jenom květák, cibule a zeleninový vývar. Vše začíná drobným zpěněním cibulky v hrnci. Poté už je přidán na růžičky a menší kousky nakrájený květák, a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Poté vaříme, dokud není květák měkký. To trvá okolo deseti až patnácti minut. Jakmile je základ polévky hotový, vezmeme ruční mixer a polévku promixujeme. Je možné buď důkladné promixování na hladkou hmotu, nebo krátké, kdy v polévce zbudou kousky květáku. Doba přípravy polévky, která patří mezi ideální dietní recepty z květáku, je okolo třiceti až čtyřiceti minut.

Dietní recepty z květáku obsahují i květákové placky

Skvělé jídlo, které nesmažíme, ale pečeme ho v troubě, díky čemuž nám pomůže v redukci váhy. Potřeba je:

Kurz přírodní medicíny - naučte se hlubší souvislosti nemocí z pohledu duchovna a ezoteriky

ZOBRAZIT

·         Vejce
·         Květák
·         Petrželka, sůl, pepř a trocha strouhanky

Nejprve krátce povaříme květák, aby dobře změkl. Poté ho necháme vychladit a nožem ho nasekáme na menší, ale stále hrubší kousky. Vše promícháme s vaječným bílkem a po vzniku mazlavé hmoty přidáme strouhanku a také nasekanou petrželku. Tím máme základ jídla hotový a už zbývá jenom vmíchání našlehaných vaječných bílků.

V tu chvíli vytváříme placičky, které vyskládáme na pečicí papír a vložíme do trouby. Pečeme na 170 stupňů do zlatova, zhruba 10 minut. Celková příprava receptu přitom nemusí zabrat delší dobu, než je 40 minut práce v kuchyni.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: recepty

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Ostatní
Vegetariánství se představuje

Vegetariánství je pojem, který u nás zní stále exoticky. Přitom stravování založené na vynechání živočišných produktů není…

Ostatní
Druhy vegetariánství

V minulém článku jsme si ukázali, že vegetariánství je životní styl lidí, kteří se staví zodpovědně ke svému zdraví…

Léčení
Babské rady a zdraví I.

Babské rady mohou sloužit jako naše první pomoc. Můžeme se na ně s důvěrou obrátit, protože jak již název napovídá,…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - červená čočka

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Léčení
Babské rady a zdraví II.

Babské rady mohou sloužit jako naše první pomoc. Můžeme se na ně s důvěrou obrátit, protože jak již název napovídá,…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - mléko a mléčné výrobky I.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - mléko a mléčné výrobky II.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - špalda I.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - špalda II.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY