Rizika francouzské stravy 1. část

Velikost textu: A A A

Rizika francouzské stravy 1. část

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

Francouzská kuchyně

Francouzská kuchyně se vyvíjela celá staletí a obsahuje různé typické pokrmy. Jedná se o velice rozmanitou stravu, různá jídla se nacházejí v regionech. Champagne je kraj, kde milují šunku a zvěřinu. Lorraine nabízí známý lotrinský koláč, ale také různé ovocné zavařeniny. Pobřeží se zaměřuje na ryby a mořské plody.

Mořské plody

Ve francouzské kuchyni nechybí zpracovávání ryb a korýšů – kanic, ďasů, sleďů, platýzů, hřebenatek. V bretaňské oblasti zase převládá zpracování raků, slávek a mořských krabů. Mořské plody mohou vyvolat alergii projevující se většinou jako otok nebo kopřivka. Občas může dojít i k obtížnému dýchání. Problémem může být i rtuť, která se v nich snadno usazuje.

Dijonská hořčice

Dijonská hořčice je specialitou burgundských kuchyní. Dijonská hořčice se zhotovuje tak, že se melou hořčicová semena. Ty se dále konzervují pomocí silného solení. Jedná se o palčivější a kyselejší druh hořčice. Přemírou soli ve stravě však riskujete zvýšený krevní tlak, infarkt, žaludeční vředy, selhání ledvin nebo zadržování vody v těle.

Kurz přírodní medicíny - naučte se hlubší souvislosti nemocí z pohledu duchovna a ezoteriky

ZOBRAZIT

Uzené maso

Uzené maso a jiné masové speciality jsou typické například pro francouzský kraj Jura. Uzené maso je velmi chutné, ale ve většině případů obsahuje velké množství tuku – záleží na druhu použitého masa a druhu zvířete. Do uzeného masa se hodně přidává sůl, takže může dojít k zadržování vody v organismu nebo k vysokému krevnímu tlaku. 

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo, zdraví

Můžete si také přečíst

Astrologie
Léčebné postupy (nejen) pro znamení Berana

Cílem nového seriálu článků je vnést do obecného povědomí možnosti, které přinášejí různé alternativní postupy při některých…

Ostatní
Pozor na nedostatek tekutin

Pijete až tehdy, když cítíte žízeň? Pokud je odpověď ano, tak je nejvyšší čas si uvědomit, že to není správně. Protože žízeň…

Energie
Autosugesce – tajná zbraň na vylepšení života

Podvědomí je velice silná a podstatná stránka naší mysli. Roli podvědomí si málokdy uvědomujeme, jeho síla se projevuje především…

Energie
Tatvy - jak je používat?

Tatvy jsou neviditelná záření kosmických sil. Můžeme si je představit jako paprsky, které ve dvouhodinových intervalech dopadají…

Jóga a mystika
Meditace

O meditaci můžete nalézt velké množství článků, nicméně málokde se vlastně dozvíte, o co jde a jak ji můžete provádět.Definovat…

Ostatní
Zelený čaj

Přemýšlíte, že byste si dali něco teplého k pití? Že máte chuť na šálek dobrého čaje? Potom určitě sáhněte po čaji zeleném,…

Magie
Vizualizace – základ magie

Tento druh článků bude od podzimu přístupný pouze pro uživatele, kteří zaplatí čtenářský poplatek. Přístup, registrace i…

Energie
Představení čaker 1

Vítejte u seriálu o čakrách. Řekneme si zde nejen, co čakry jsou, ale postupně si ukážeme i možnosti jejich harmonizace.Lidské…

Astrologie
Hubnutí s astrologií

Ne všichni jsou spokojeni se svojí postavou. Měl bych se opravit – drtivá většina z nás není spokojená s tím, jak…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY