Slovenská kuchyně a její zdravotní rizika 1/2

Velikost textu: A A A

Slovenská kuchyně a její zdravotní rizika 1/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Slovenská kuchyně

Slovenská kuchyně vychází z kuchyní sousedních zemí – z české, maďarské a také z německé. Slovenské vaření je spojeno s používáním stejných surovin jako je u nás. Najdete však i několik typických slovenských jídel – rožněné skopové, žinčicu, guláše, uzené a čerstvé ovčí sýry, strapačky, halušky.

Smažené potraviny

Ani slovenská kuchyně se neobejde bez smažených potravin různého druhu. Hrozbou častého konzumovaná smaženého jsou problémy vedoucí až ke vzniku rakoviny. U většiny smažených potravin se nachází toxické soli. Jíst smažené také znamená, že si koledujete o problémy s klouby, zanesenými cévami nebo se zvýšeným krevním tlakem.

Slanina

Slaninu tvoří především tuk. Objevíte zde i něco málo bílkovin a minimum sacharidů. V této uzenině se objevuje hodně soli. Slanina má vysokou kalorickou hodnotu a pokud se pravidelně konzumuje, zvyšuje se riziko vzniku obezity a onemocnění cév a srdce. Známým pokrmem jsou například halušky se zelím a slaninou.

Zasvěcení do Reiky a Shambally na dálku

ZOBRAZIT

Langoše

Do slovenské kuchyně patří oblíbené langoše, které se vyrábějí z mouky, zakysané smetany nebo jogurtu, mléka, soli a droždí. Posléze se smaží na oleji a potírají například česnekem, kečupem a sypou sýrem. Mají vysokou kalorickou hodnotu a rizikem je vysoký obsah tuku. Tělo bude tloustnout po pravidelné konzumaci chutných placek.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY