Také arabská kuchyně má svoje mouchy 1/2

Velikost textu: A A A

Také arabská kuchyně má svoje mouchy 1/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Arabská kuchyně

Arabská kuchyně je hodně pestrá a využívá hodně zeleniny a ovoce. Konkrétně se hodně zpracovávají lilky, baklažány, jedlé ibišky. V arabské kuchyni převládají pokrmy z jehněčího a skopového masa. Ke klasice patří arabský chléb pita. Dále cizrna a jiné luštěniny. Z jídel je známý humus, kebab, kymus - nápoj z kobylího mléka, faláfel nebo kinaafu.

Omáčky a pasty

Arabská strava je naplněna nejrůznějšími pokrmy z masa nebo zeleniny. Jedná se o teplé i studené pokrmy. K arabskému chlebu si většinou nabíráte na lžičku různé pochutiny, ale pozor na některé pasty, které jsou skutečně hodně ostré a jejich pálivost vám podráždí žaludek. Výrazné kořeněné chuti nemusí vyhovovat každému.

Kuskus

Kuskus jsou malé kuličky z pšeničné krupice, které se následně vaří v páře nebo v mléce. Jedná se o přílohu k hlavnímu jídlu. Kuskus se připravuje různými způsoby, například se doplňuje ovocem a podává se jako dezert. Používá se k zahuštění salátů, podává se s masem, luštěninami nebo s vařenou zeleninou. Pšenice patří mezi alergeny, takže není vhodná pro každého.

Zasvěcení do Reiky a Shambally na dálku

ZOBRAZIT

Placatý chleba

Arabské pita chleby se kypří kvasem nebo droždím. Arabské chleby se připravují z hladké mouky, vody, cukru, soli a olivového oleje. Chleby se pak plní různými náplněmi. Oblíbený je například humus – kořením ochucená kaše z cizrny. Vzhledem k tomu, že tento druh obsahuje bílou mouku, nejde o zcela zdravé jídlo.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY