Zdravé recepty - pohanka

Velikost textu: A A A

Zdravé recepty - pohanka

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Pohanka se zelím a žampióny

Ingredience: 1 hrnek pohanky, 3 hrnky vody, 2 hrnky zelí, 1 petržel, 1 mrkev, 50 g žampiónů, 1 lžička soli, 1 lžička kurkumy, 1 bobkový list, půl lžičky koriandru, 2 kardamony, 4 kuličky nového koření
 
Příprava: Petržel a mrkev nakrájejte na kostičky, žampióny na kousky. Dejte do většího hrnce vodu, pohanku a sítko s kořením. Hrnec přikryjte a vařte asi pět minut. Poté přidejte nakrájenou zeleninu a houby. Osolte, promíchejte a vařte ještě cca 10 minut. Odstavte a nechte pět minut dojít pod utěrkou.
 
Doba přípravy: 40 minut

Pohanka s mangoldem

Ingredience: 250 g loupané pohanky, 3 hrsti mangoldových listů, 2 stroužky česneku, 1 zelená paprika, podle chuti máslo a sůl
 
Příprava: Pohanku uvařte podle návodu na obalu. Listy mangoldu spařte vroucí vodou a potom je nakrájejte na nudličky. Listy přidejte k teplé pohance, přidejte prolisovaný česnek a nudličky zelené papriky. Ochuťte solí a máslem.
 
Doba přípravy: 30 minut

Slepičí pohanková polévka

Ingredience: slepičí skelety a křídla, 2 l drůbežího vývaru, 2 řapíky celeru, 1 cibule, 200 g + 200 g kořenové zeleniny, 200 g pohanky, podle chuti sůl a pepř
 
Příprava: Pro přípravu vývaru zalijte skelety a křídla v hrnci studenou vodou, přidejte nasekanou cibuli a nadrobno pokrájenou zeleninu. Podle chuti osolte, nechte hodinu až dvě vařit na mírném plameni. Po vychladnutí vývar sceďte, oberte maso a vraťte ho zpátky do hrnce. Do čistého vývaru vsypte pohanku, čerstvou zeleninu a vařte okolo třiceti minut – do změknutí pohanky. Ochuťte pepřem a solí.
 
Doba přípravy: 90 minut

Kvalitní MED přímo od včelaře si můžete koupit a převzít v Praze

ZOBRAZIT

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: recepty

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Ostatní
Vegetariánství se představuje

Vegetariánství je pojem, který u nás zní stále exoticky. Přitom stravování založené na vynechání živočišných produktů není…

Ostatní
Druhy vegetariánství

V minulém článku jsme si ukázali, že vegetariánství je životní styl lidí, kteří se staví zodpovědně ke svému zdraví…

Léčení
Babské rady a zdraví I.

Babské rady mohou sloužit jako naše první pomoc. Můžeme se na ně s důvěrou obrátit, protože jak již název napovídá,…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - červená čočka

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Léčení
Babské rady a zdraví II.

Babské rady mohou sloužit jako naše první pomoc. Můžeme se na ně s důvěrou obrátit, protože jak již název napovídá,…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - mléko a mléčné výrobky I.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - mléko a mléčné výrobky II.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - špalda I.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

Ostatní
Bioabecedář Hanky Zemanové - špalda II.

Přinášíme vám ukázku z nové zajímavé knihy Bioabecedář od Hanky Zemanové. Titul je kompletní průvodce nakupováním biopotravin…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY