Ledový čaj může přispět k tvorbě ledvinových kamenů

Velikost textu: A A A

Ledový čaj může přispět k tvorbě ledvinových kamenů

Ilustrační foto
  • autor: ze zahraničí
  • sdílet na

Ledový čaj obsahuje vysokou koncentraci šťavelanu, jednu z klíčových chemických látek, které vedou k tvorbě ledvinových kamenů.

"Pro lidi, jejichž organismy tendenci vytvářet nejběžnější typ ledvinových kamenů, je ledový čaj jednou z nejhorších věcí, které pijí," řekl Dr. John Milner, odborný asistent, Urologická klinika, Loyola University Chicago Stritch School of Medicine.

Kvalitní MED přímo od včelaře si můžete koupit a převzít v Praze

ZOBRAZIT

Muži mají čtyřikrát větší pravděpodobnost vzniku ledvinových kamenů než ženy, a riziko stoupá dramaticky po 40. roce věku. Postmenopauzální ženy s nízkými hladinami estrogenu a ženy, kterým byly odstraněny vaječníky, také patří do rizikové skupiny.

Ledvinové kameny jsou malé krystalky, které se tvoří z minerálů a soli, jenž se normálně vyskytují v moči v ledvinách nebo močovodech. Ledvinové kameny jsou obvykle tak malé, že jsou neškodně vyloučeny z těla. Ale kameny někdy vyrostou tak velké, že se stanou problémem.

Lidé s rizikem ledvinových kamenů by měla snížit konzumaci potravin, které obsahují vysoké koncentrace oxalátů, jako je špenát, čokoláda, rebarbora a ořechy. Měly by omezit solení, jíst méně masa a vypít několik sklenic vody denně a jíst potraviny, které poskytují dostatečné množství vápníku, což snižuje množství šťavelanu, které tělo absorbuje.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.

Zdroj
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: čaj

Můžete si také přečíst

Ostatní
Bílý čaj poráží zelený čaj!

Nové studie provedené na univerzitě Pace ukázaly, že bílý čaj může mít preventivní vliv ve zpomalení růstu bakterií, které…

Ostatní
Čokoláda, čaj a kakao snižují riziko kardiovaskulárních onemocnění

Studie podporují názor, že konzumace čaje nebo čokolády s vysokým obsahem flavonoidů může být spojena se sníženým rizikem…

Ostatní
Káva nebo čaj - šokující studie - máme jí věřit?

Umírněná konzumace čaje a umírněné konzumace kávy jsou spojeny se sníženým rizikem srdeční choroby, ukazuje se podle studie…

Ostatní
Čaj s mlékem působí proti rakovině kůže

Nové poznatky předložené CSIRO divizí výživy prokázaly, že čaj může přispět významnou formou proti rozvoji rakoviny kůže…

Ostatní
Místo očkování proti chřipce pijte zelený čaj

Zelený čaj jako doplněk snižuje riziko chřipky o 75%. Vzhledem k tomu, že zelený čaj obsahuje celou řadu dalších zdravotních…

Ostatní
Zelený čaj je vhodný jako prevence očního glaukomu

Vědci potvrdili, že zdravé látky obsažené v zeleném čaji - známé pro jejich silné antioxidační účinky a pro boj s chorobami…

Bylinky
Zelený čaj a čokoláda dávají naději pro pacienty s HIV

Nový výzkum Josepha Steinera a kolegů z Johns Hopkins University zjistil, že skupina rostlin obsahujících polyfenoly známé…

Ostatní
Rakovině prostaty lze předejít pitím zeleného čaje

Studie ukázala, že pití šesti šálků zeleného čaje ovlivňuje biomarkery tkáně prostaty a ukazuje se, že zelený čaj může snížit…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY