Čínská strava není vždy ideální. Zajímá vás proč? 1. část

Velikost textu: A A A

Čínská strava není vždy ideální. Zajímá vás proč? 1. část

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Čínská kuchyně

Čínská kuchyně je hodně různorodá a rozmanitá. Od sebe se odlišují i regionální kuchyně – používají se různé suroviny, přísady, ale také se různí způsob přípravy. Pekingská kuchyně je například zlehka kořeněná. Velmi často se zde vaří v páře či se griluje. Známá je pekingská kachna. Z příloh se preferují nudle a rýže.

Sójová omáčka

Sójová omáčka se musí pečlivě vybírat, aby přinesla něco prospěšného lidskému zdraví. Skládá se z mnoha přísad, kde většinou nechybí ani L-glutaman sodný, který je známý svými neurotoxickými vlastnostmi. Není bezpečný pro zdravý vývoj mozku u dětí a to od embrya až po školní věk, asi do dvanácti let věku dítěte.

Dochucovadla

Používání různých dochucovadel nemusí být dobrou volbou pro zdraví. Jídlo pak dobře chutná, ale může se dostavit řada potíží. Guanylan sodný ve stravě může zvyšovat koncentraci kyseliny močové ve tkáních, v moči a krevní plazmě. Přísada není vhodná pro osoby s nemocnými ledvinami, dnou a močovým ústrojím.

Dálkový kurz výkladu tarotových karet pro začátečníky od autora knihy Tarot pro samouky

ZOBRAZIT

Exotická masa

V čínské kuchyni se můžete setkat také s přípravou psího, hadího nebo jiného exotického masa. Kuchyně jižní Číny obsahuje pokrmy, které se smaží na woku a jsou typické sladkokyselou chutí. Ze surovin se nejčastěji používá rýže, plody moře, ryby apod.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY