Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Velikost textu: A A A

Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Ilustrační foto
  • autor: ze zahraničí
  • sdílet na

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina, přidávaná do mnoha pečiv jako kypřidlo, aby se urychlilo průmyslové zpracování. Obvykle není přidáván přímo do mouky určené pro domácí použití, ale naleznete ho i v různých dalších produktech – jako je těsto na pizzu, pečivo či cukroví.

Zatímco je některý L-cystein syntetizován přímo v laboratořích, většina je extrahována z levného a hojného přírodního zdroje bílkovin – lidské vlasy. Vlasy se rozpouští v kyselině a L-cystein je izolován pomocí chemických procesů, zabalen a poté odeslán ke komerčním výrobcům chleba. Kromě lidských vlasů, mezi další zdroje L-cysteinu patří kuřecí peří, kachní peří, rohy krávy a ropné produkty.

Většina vlasů na výrobu L-cysteinu se sbírá z podlahy holičství a kadeřnictví v Číně. I když myšlenka na jedení rozpuštěných vlasů může někoho znepokojit, většina západních konzumentů nemá principiální námitky. Pro Židy a Muslimy je ovšem L-cystein z vlasů značně problematický. Muslimům je zakázáno jíst cokoliv odvozeného z lidského těla a mnoho rabínů má zakázáno konzumaci vlasů z podobných důvodů.

Nechte si zpracovat osobní horoskop od astrologa

ZOBRAZIT

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.

Zdroj
Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo, zdraví

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Astrologie
Léčebné postupy (nejen) pro znamení Berana

Cílem nového seriálu článků je vnést do obecného povědomí možnosti, které přinášejí různé alternativní postupy při některých…

Ostatní
Pozor na nedostatek tekutin

Pijete až tehdy, když cítíte žízeň? Pokud je odpověď ano, tak je nejvyšší čas si uvědomit, že to není správně. Protože žízeň…

Energie
Autosugesce – tajná zbraň na vylepšení života

Podvědomí je velice silná a podstatná stránka naší mysli. Roli podvědomí si málokdy uvědomujeme, jeho síla se projevuje především…

Energie
Tatvy - jak je používat?

Tatvy jsou neviditelná záření kosmických sil. Můžeme si je představit jako paprsky, které ve dvouhodinových intervalech dopadají…

Jóga a mystika
Meditace

O meditaci můžete nalézt velké množství článků, nicméně málokde se vlastně dozvíte, o co jde a jak ji můžete provádět.Definovat…

Ostatní
Zelený čaj

Přemýšlíte, že byste si dali něco teplého k pití? Že máte chuť na šálek dobrého čaje? Potom určitě sáhněte po čaji zeleném,…

Magie
Vizualizace – základ magie

Tento druh článků bude od podzimu přístupný pouze pro uživatele, kteří zaplatí čtenářský poplatek. Přístup, registrace i…

Energie
Představení čaker 1

Vítejte u seriálu o čakrách. Řekneme si zde nejen, co čakry jsou, ale postupně si ukážeme i možnosti jejich harmonizace.Lidské…

Astrologie
Hubnutí s astrologií

Ne všichni jsou spokojeni se svojí postavou. Měl bych se opravit – drtivá většina z nás není spokojená s tím, jak…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY