Další rizika francouzské kuchyně 2. část

Velikost textu: A A A

Další rizika francouzské kuchyně 2. část

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Francouzské snídaně

Francouzské snídaně obsahují hlavně tartines - plátky francouzského chleba s džemem či želé. Nechybí ani oblíbené croissanty, anebo taštičky plněné čokoládou - pain au chocolat. U sladkých snídaní je potřeba hlídat obsah cukru, aby se předcházelo obezitě.

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč „quiche“ je oblíbeným francouzským slaným koláčem z listového těsta, kde nechybí šunka, smetana, slanina nebo vejce. Přílišná slanost ve stravě však může způsobovat zadržování vody v těle nebo vysoký krevní tlak.

Fougasse

Fougasse je druhem chleba, který se spojuje s krajem Provence, ale ani v jiných francouzských oblastech nejde o neznámý pokrm. V chlebu se zapéká sýr, olivy, sušené ovoce, kousky slaniny apod. Hlavním problémem je bílá mouka, která překyseluje organismus.

Nechte si zpracovat osobní horoskop od astrologa

ZOBRAZIT

Vejce

Vejce se ve francouzské kuchyni jedí v různých podobách. Jedná se například o obyčejná míchaná vejce, omelety, míchaná podle přípravy haute cosine, natvrdo vařená s majonézou nebo jako oeuf à la coque. Vajíčka jsou o vysoké kvalitě, ale tady pozor na obsah cholesterolu.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Diskuze k článku: 0 příspěvků

Pro přispívání do diskuse musíte být přihlášen/a.

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY