Proč je zdravá italská strava 1/2

Velikost textu: A A A

Proč je zdravá italská strava 1/2

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

 Ryby a dary z moře

Italská kuchyně se neobejde bez rybích pokrmů, které jsou lidskému zdraví hodně prospěšné. Připravují se na mnohé způsoby. Nejčastěji se ryby smaží nebo pečou. Přidává se k nim citronová šťáva a různé druhy koření. Nechybí ani chutné rybí polévky. Z darů moře se nejčastěji využívají raci, krabi, humři, langusty, ústřice, sépie a chobotnice. Dary moře obsahují důležití omega 3 kyseliny.

Zeleninové polévky

Tradiční polévka z Toskánska se připravuje ze zeleniny a sušených hub. Jde o velmi hustou a pikantní polévku z rajčat bez šťávy, z celeru, mrkve apod. Polévka se zdobí vejcem. Velmi populární je také zeleninová polévka minestrone. Zelenina prospívá vlákninou a dalšími látkami lidskému zdraví, stejně jako houby.

Masové pokrmy

V italské kuchyni se používá hlavně lehké kuřecí a telecí maso, které tělo dobře zpracovává. Hlavní jídla se připravují na mnohé způsoby grilováním, dušením nebo vařením. Telecí maso obsahuje málo tuku a více vody. Je jemné a křehké a řadí se do dietních mas.

Kurz přírodní medicíny - naučte se hlubší souvislosti nemocí z pohledu duchovna a ezoteriky

ZOBRAZIT

Zeleninové saláty

Zdraví prospěšné zeleninové saláty se v Itálii připravují na stovky různých způsobů. Dochucují se čerstvými bylinkami, kořením nebo olivovým olejem. Mohou být využívány jako hlavní chod nebo jako příloha k hlavnímu chodu. Nejčastěji se využívají rajčata, cukety, chřest, fenykl, lilek. Všechny díky tomu obsahují mnoho vitamínů a minerálů.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo

Můžete si také přečíst

Ostatní
Pravdivý fakt: Běžná součást prodávaných chlebů pochází z lidských vlasů z Číny

Pokud si přečtete složení na štítku bochníku chleba, obvykle na něm naleznete složku L-cystein. To je non-esenciální aminokyselina,…

Ekologie
Vystavení nastávajících matek pesticidům způsobuje nižší IQ novorozenců

Tři na sobě nezávislé studie nedávno zveřejněné v časopise Environmental Health Perspectives ukazují, že má prenatální vystavení…

Ostatní
Utajovaná pravda: velké korporace vydělávají nejvíce peněz na amerických válkách 2/2

Je celkem pravděpodobné, že jestliže jste někdy posílali balík doručovací službou, koupili si počítač nebo třeba plechovku…

Ostatní
Zákeřné energy drinky – za dočasnou stimulaci platíte zdravím

Energy drinky čili energetické nápoje se staly moderním fenoménem, každý den jsou jich konzumovány desítky milionů. Kdo by…

Ostatní
Konzumace čokolády snižuje riziko infarktu a onemocnění srdce o třetinu

Každý miluje čokoládu, což potvrzuje i letošní meziroční nárůst její spotřeby v celosvětovém měřítku. Pozor bychom si však…

Ostatní
McDonald's opustil dodavatele vajec, poté co se odhalila vážná porušení zdravotních nařízení

Fastfoodový řetězec McDonald's je opět ve středu pozornosti médií poté, co dodavatel vajec ze západního pobřeží USA byl usvědčen…

Bylinky
Zázračná skořice – překvapivá fakta

Skořici nalezneme skoro v každé kuchyni. Vzhledem k jejímu častému využití ve sladkém pečivě a nápojích, málokoho by napadlo…

Ostatní
Popcorn z mikrovlnky vydává toxický plyn!

Věděli jste, že popcorn v mikrovlnné troubě vypouští toxický plyn, který může poškodit vaše plíce? Na vině jsou chemikálie…

Ostatní
Smrtící fast foody

Mnoho lidí si myslí, že občas konzumované nezdravé jídlo může být vyváženo vynecháváním jídel během týdne, větším příjmem…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY