Co jíst při poševním zánětu - zánětu pochvy

Velikost textu: A A A

Co jíst při poševním zánětu - zánětu pochvy

Ilustrační foto
  • autor: red
  • sdílet na

Zánět pochvy je častým onemocněním, které se během života nevyhne takřka žádné ženě. Jaké potraviny můžou podpořit prevenci a léčbu poševního zánětu?

Kysané zelí

Kysané zelí má jiné vlastnosti než zelí čerstvé a je právem považováno za lék. Je bohatým zdrojem beta-karotenu a vitamínu C, obsahuje dále vitamíny K, E a B, ze stopových prvků je nejbohatší na síru.
Kromě toho obsahuje bioaktivní látky nacházející se v rostlinách, které působí protinádorově a antibioticky, což oceníte zejména při poševním zánětu.

Nechte si zpracovat osobní horoskop od astrologa

ZOBRAZIT

Špenát

Špenát je výtečná zelenina, bohatá například na lutein a zeaxanthin, tedy přírodní antioxidanty, a beta-karoten. Kromě toho je bohatý na sodík, draslík, vápník, hořčík a celou řadu dalších prvků. Obsahuje i kyselinu listovou, riboflavin nebo zinek a mangan – zejména zinek je důležitým prvkem v boji s plísněmi, a proto je vhodný při poševním zánětu.

Fazole

Fazole ocení nejen ženy trpící zánětem, ale také lidé s vysokou hladinou cholesterolu v krvi nebo lidé s trávicími obtížemi. Důležitý v boji s kvasinkami je jejich obsah složitých cukrů, díky nimž nedochází k přemnožení kvasinek jako při konzumaci jednoduchých cukrů.

Křen

Tato výrazná kořenová zelenina je zdraví prospěšná díky vysokému obsahu vitaminu C, beta-karotenu, železu, hořčíku nebo draslíku. Při poševním zánětu ho oceníte zejména díky jeho antibakteriálním účinkům, dokáže totiž účinně hubit přemnožení kvasinky.

Ředkvičky

Ředkvičky bychom měli na náš jídelníček zařazovat pravidelně, protože obsahuje hořčičné oleje a sinice, které chrání před plísněmi a bakteriemi. Ředkvička si tyto látky vyvinula právě proto, aby se sama chránila před těmito látkami. Jíme-li ředkvičky pravidelně, chráníme před plísněmi celý náš trávicí systém a obnovujeme přirozenou rovnováhu v našem těle.

UPOZORNĚNÍ

Doporučení, rady a návody pro léčbu, léčebné kůry a jiné postupy a informace zveřejněné na stránkách zahady-zdravi.cz nenahrazují lékařské vyšetření a mají pouze informativní charakter. Jakékoliv užití a použití těchto doporučení se děje na vlastní odpovědnost návštěvníka těchto stránek. Tyto postupy a informace byste měli konzultovat se svým ošetřujícím lékařem nebo dalšími odborníky z předmětného oboru.


Autor/zdroj fotografie: Pavel Hanzal

Štítky: jídlo, zdraví

Můžete si také přečíst

Astrologie
Léčebné postupy (nejen) pro znamení Berana

Cílem nového seriálu článků je vnést do obecného povědomí možnosti, které přinášejí různé alternativní postupy při některých…

Ostatní
Pozor na nedostatek tekutin

Pijete až tehdy, když cítíte žízeň? Pokud je odpověď ano, tak je nejvyšší čas si uvědomit, že to není správně. Protože žízeň…

Energie
Autosugesce – tajná zbraň na vylepšení života

Podvědomí je velice silná a podstatná stránka naší mysli. Roli podvědomí si málokdy uvědomujeme, jeho síla se projevuje především…

Energie
Tatvy - jak je používat?

Tatvy jsou neviditelná záření kosmických sil. Můžeme si je představit jako paprsky, které ve dvouhodinových intervalech dopadají…

Jóga a mystika
Meditace

O meditaci můžete nalézt velké množství článků, nicméně málokde se vlastně dozvíte, o co jde a jak ji můžete provádět.Definovat…

Ostatní
Zelený čaj

Přemýšlíte, že byste si dali něco teplého k pití? Že máte chuť na šálek dobrého čaje? Potom určitě sáhněte po čaji zeleném,…

Magie
Vizualizace – základ magie

Tento druh článků bude od podzimu přístupný pouze pro uživatele, kteří zaplatí čtenářský poplatek. Přístup, registrace i…

Energie
Představení čaker 1

Vítejte u seriálu o čakrách. Řekneme si zde nejen, co čakry jsou, ale postupně si ukážeme i možnosti jejich harmonizace.Lidské…

Astrologie
Hubnutí s astrologií

Ne všichni jsou spokojeni se svojí postavou. Měl bych se opravit – drtivá většina z nás není spokojená s tím, jak…

 
Vítejte Esoterika Duchovní svět Záhady Zdravý život Volný čas Věštírna Redakce
RSS | Reklama | Podmínky | Kontakt NAHORU ↑

ZOBRAZIT MOBILNÍ VERZI ZOBRAZIT KLASICKY